Kuinka aloittaa Trial

Trial on todella upea laji, niin tytöille kuin pojillekin.

Trialiin pääset helposti mukaan. Helpoin tapa on tulla tutustumaan seuramme harjoittelualueelle ja sopia tutustumiskäynti etukäteen, tai miennä varikkoalueella jutustelemaan muiden kuskien kanssa. Seurastamme löytyy avuliaita henkilöitä jotka osaavat parhaiten kertoa kuinka asiat toimii käytännössä. 

Trial-moottoripyörät ovat kohtuuhintaisia ja matalan viritysasteensa vuoksi pitkäikäisiä. Harrastaja voi ajaa pyörällä useita ajokausia ilman vaativia ja kalliita huoltotöitä. Varaosia kuluu moneen lajiin verrattuna marginaalinen määrä. Tällä hetkellä käytettyjä, hyväkuntoisia mopoja saa suhteellisen hyvin ja edulliseen hintaan. 

▪Riippuen tietenkin lapsen iästä, on mielestämme järkevää aloittaa toiminta niin että lapsi  esimerkiksi polkupyörällä kykenee ymmärtämään tasapainoon ja vauhtiin liittyviä asioita. Kehon koordinaatio ja tasapaino kehittyvät yllättävän nopeasti ja se on lapselle palkitsevaa kun oppii jotain uutta tai suorittaa jonkin tehtävän onnistuneesti.

Oppiakseen ajamaan ja hallitsemaan moottoripyörää on aluksi ymmärrettävä neljä perusasiaa. Tasapaino, ohjaus, kaasu ja jarru. Näistä neljästä helpoimmat asiat oppia ovat kaasu ja jarru, kun taas ohjaus ja tasapaino  saattavat joillekin olla hieman haastaviakin asioita oppia. 

SOPII MYÖS AIKUISILLE JA MUIDEN LAJIEN HARRASTAJILLE!

Trialin voi aloittaa myös aikuisiällä ja aika moni on niin tehnytkin. On todella mahtavaa päästä oppimaan ja haastamaan itseään kallioilla ja miksei vaikkapa ihan poluillakin. Kun opit hallintalaitteiden käytön ja opit käyttämään koko kroppaasi, ajo muuttuu nopeasti hyvin miellyttäväksi. Laji on myös turvallinen alhaisten nopeuksien takia ja hyvillä ajovarusteilla pääsee nauttimaan turvallisesti.

Moni, esimerkiksi Enduroharrastaja on löytänyt Trialin tukemaan omaa ajoharjoittelua. Osa on jäänyt jopa ihan koukkuun ja siirtyneet täysin Trialin puolelle alhaisempien kulujen ja haastavuuden takia.

HIEMAN HINTOJA JOLLA PÄÄSEE LIIKKEELLE.

Hyväkuntoisen harrastepyörän aikuisille löytää hintaluokassa 1500-2000€. Kerhon jäsenmaksu on vuodessa 40€ joka oikeuttaa ajoharjoitteluun seuran harjoitusalueella. Kypärän ja ajosaappaat löytää uutenakin hintaan 400€.  

Aktiivisen 10-14 vuotiaan juniorin harrastamisen hinta on varsin kohtuullista moniin muihin lajeihin verrattuna. Ilman mopon/moottoripyörän hankintahintaa vuosikulut jäävät usein alle 1500€.  

Mopon voi hankkia joko uutena tai käytettynä. Sen hankintahinnasta riippuen vuosikohtaiset kulut laskennallisesti ovat 500-800€/ vuosi.

Seurastamme ja toiminnasta saatte parasta tietoa ottamalla yhteyttä vaikka puhelimitse numeroon p.0400345253


Alla mukava video lasten toiminnasta maailmalta...

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.