Mitä Trial on ?

Trial on mukavaa moottoriurheilua jota voit harrastaa polttomoottori- tai sähkökäyttöisillä mopoilla ja moottoripyörillä. Trial sopii kaiken ikäisille tytöille ja pojille, ja sopii erinomaisesti koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Kustannuksiltaan Trial on yksi edullisimmista moottoriurheilulajeista.

Trialissa nopeus ei ratkaise vaan se kuinka taitavasti hallitset itsesi ja pyöräsi. Trialia ajetaan perinteisesti ulkona, jossa luonnon muokkaamat paikat tarjoavat harrastajalleen mahdollisuuden haastaa itseään haluamallaan tavalla. Trialia ajetaan myös halleissa ja stadioneilla, niille erikseen rakennetuilla keinotekoisilla esteillä. X-Trialiksi kutsuttua lajia on hieno seurata ja pistää merkille kuinka upeasti kuljettajat hallitsevat itsensä ja pyöränsä.

Ideana Trialissa on suorittaa jaksot (erikoiskokeet) ilman virhepisteitä. Virhepisteitä tulee aina kun jalka koskettaa maata. Trialissa on joukko tarkempiakin sääntöjä mutta periaate on se että suoritat ajosi mahdollisimman vähillä virhepisteillä.

Trialia voit harrastaa juuri niinkuin itse haluat. Liittymällä seuraan voit käydä harjoittelemassa seuran omalla harjoitusalueella, seuran sääntöjen mukaisesti. Seurat järjestävät myös yhteisiä harjoitustapahtumia joihin on helppo tulla mukaan. Tapahtumista ja myös tapahtumien ulkopuolelta löytää varikolta aina ajokavereita jotka mielellään lähtevät ajokavereiksi, ja myös osaavat tarvittaessa opastaakin tarvittavissa asioissa.

Trialissa on useita eritasoisille kuljettajille tarkoitettuja luokkia. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ja kannustammekin tulemaan mukaan myös kilpailutoimintaan. Sen ei tarvitse olla vakavaa, vaan kisoissa on mukava mitata myös omaa kehitystä.

Suomessa järjestetään vuosittain useita kilpailuja, aina mestaruuksista ratkottaviin sekä myös kansallisiin kisoihin. RFF(RaceForFun) tapahtumat ovat matalankynnyksen tapahtumia jossa voi vähän päästä aistimaan oikeiden kilpailujen luonnetta,

Trial on erinomainen laji myös niille jotka haluavat oppia hallitsemaan moottoripyörää ja itseään haastavissa paikoissa, haastavilla alustoilla ja oppia käyttämään hallintalaitteita oikein, Tästä on varmasti suurta hyötyä ihan kaikkiin muihin lajeihin.